Vårdyrket kräver rätt skor

Inom vården skapar långa arbetsdagar hård belastning på dina fötter och det krävs att du har på dig rätt skor för att orka med hela dagen.

Det spelar ingen roll om du arbetar på ett äldreboende, på en vårdcentral eller om du arbetar på akutmottagningen. Du kommer trots allt att få stå och gå en hel del. Människor slutar inte att bli sjuka bara för att du har ont i dina fötter. Under en lång arbetsdag gäller det att du har sköna och bra arbetsskor på dig som avlastar på rätt sätt. Hos www.skoproffsen.se finns det skor i alla möjliga modeller och det kan vara klokt att prova olika slags skor för att se vilken modell som ger just dina fötter det bästa stödet.

Vad är en bra arbetssko?

white nurse shoes on the floor.En bra arbetssko ska gärna vara lite kraftigare i modellen men du bör också tänka på att den inte ska vara för varm. En bra sandal eller gymnastiksko kan vara väldigt lämplig. Ofta är det som så att du behöver gå in skon för att den ska bli riktigt bekväm och det kan vara bra att göra hemma. Under en arbetsdag kan det också vara klokt att ha några olika par skor att byta mellan. Dock måste du alltid följa de regler och rutiner för hygien som gäller på din arbetsplats.

Du bör också se till att skorna är lagom i storleken. Ett par för stora skor kommer att glappa rejält och kanske ramla av fötterna. Ett par för små skor klämmer och skapar obehag. Om dina fötter svullnar lite under tiden du går mycket kan du får svårt med blodförsörjningen i foten, få skavsår och mycket annat om skon är för liten. Du kan behöva olika skor beroende på årstid. På vintern kanske den lite större skon behövs för att du ska kunna få ner en sula i skorna.