Nöjda med landets apotek

Sedan apotekets monopol upphävdes för ett antal år sedan har mycket hänt. Det verkar dock som att majoriteten av kunderna är nöjda med apoteken och servicen de får. Det råder däremot en brist på apotek i några delar av landet.

2584607-apotek

Enligt en ny branschrapport är de allra flesta kunder nöjda med den service de får på landets apotek, rapporterar Dagens Nyheter. De kunder som har fler en ett apotek att välja mellan är extra nöjda, men i helhet ligger kundnöjdheten över 95 procent. I dagsläget finns 30 olika apoteksaktörer som även tillhandahar receptbelagda läkemedel och varje dag får dessa apotek runt 300 000 kundbesök.

Köp på nätet

Men det finns även en del apotek på nätet där man kan surfa in och klicka hem allt från läkemedel till hudvårdsprodukter och annat för kroppen. Ett utav dessa är http://www.apomera.se/, som har ett oerhört stort sortiment. De kan dock inte erbjuda receptbelagda läkemedel utan har receptfria läkemedel framförallt. En stor del av den svenska befolkningen skulle dock kunna handla receptbelagd medicin på nätet utan att först gå till läkare. I Svenska Dagbladet kan man läsa om att Läkemedelsverket tycker att detta är oroande eftersom läkemedel från nätapotek som inte är godkända kan skada hälsan väldigt allvarligt.

”För att vara säker på att få rätt läkemedel i rätt dos ska man vända sig till ett godkänt nätapotek.”

Brist på apotek

Nätapotek är dock ett riktigt bra alternativ för dem som bor där det inte finns något apotek i närheten. Sedan apotekets monopol bröts upp för några år sedan har nämligen många apotek i glesbygden lagts ned och det råder nu en brist på apotek i dessa regioner av landet. Läs mer.