Kosttillskott ger bättre hälsa

Vi svenskar köper allt mer hälsokostprodukter som exempelvis kosttillskott. Detta gör vi för att få den bästa hälsan som vi bara kan, och enligt experter behöver många äta tillskott eftersom maten inte är lika näringsrik längre.

287371-mix-of-vitamins

I Dagens Nyheter kan man läsa att försäljningen av vitaminer, kosttillskott och andra hälsokostprodukter fortsätter att öka och branschen har växt med över 25 procent bara de senaste fem åren. Förra året lade svenskarna runt 4,5 miljarder kronor på dessa typer av egenvårdsprodukter. Många vill helt enkelt genom dessa preparat uppnå en optimal hälsa och på så sätt bli mer effektiva.

Fler säljer kosttillskott

Att kosttillskotten blivit mer populära syns tydligt på antalet aktörer som erbjuder tillskotten. Dessa har nämligen ökat väldigt mycket i antal. En aktör som funnits på marknaden väldigt länge och som de flesta nog sett någon reklam om är Viteapro. Vitaepro kosttillskott innehåller en massa vitaminer och mineraler och hjälper framförallt den som har muskel och ledvärk. Tillskottet riktar sig främst sig mot äldre personer och personer som sportat och haft ett aktivt liv.

Näringsbrist utan tillskotten

Kosttillskott har de senaste åren blivit rätt så kritiserade och en del har sagt att de gör mer skada en nytta för de flesta. Men experter håller inte med om detta. I Göteborgs-Posten kan man läsa att många faktiskt behöver ta kosttillskott eftersom maten vi äter i dag allt mer har förlorat sitt näringsinnehåll och vi äter mycket tomma kalorier. Experterna tror att om vi äter kosttillskott på rätt sätt kan vi stärka den allmänna folkhälsan, få folk att må så bra de bara kan och minska sjukvårdskostnaderna. Man behöver alltså frångå att bara se att kosttillskott har syfte att undvika bristsymptom, utan även se att de kan bidra till optimal hälsa och funktion.